Policijsko izvješće tjedna ( od 31.8. do 6.9. 2015 )

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 7 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djelu Teške krađe, 3 kaznena djela Krađe, 2 kaznena djela prijetnje i 1 kazneno djelo Teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Nadalje, u proteklom tjednu je evidentirano 5 prometnih nesreća, od čega 2 sa ozlijeđenom osobom i 3 sa materijalnom štetom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 81 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog.
Isto tako PP Ivanić-Grad je u navedenom izvještajnom razdoblju evidentirala i procesuirala 5 optužnih prijedloga iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji i 1 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

S obzirom na početak školske godine, molimo sve učesnike u prometu na pojačan oprez u zonama odgojno-obrazovnih ustanova.
Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske već niz godina poduzima razne preventivno-represivne mjere i provodi aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu. Svakako najpoznatija od ovih aktivnosti je akcija „Poštujte naše znakove“. Da je ova akcija, koja se provodi kontinuirano, još od 1995. godine, pokazala svoju punu opravdanost govori podatak da se broj smrtno stradale i ozlijeđene djece na hrvatskim prometnicama od tada znatno smanjio.

Na području Policijske postaje Ivanić-Grad u periodu od 01.01. do 31.08.2015.g., obavljeno je ukupno 115 očevida prometnih nesreća, 74 s materijalnom štetom, 39 s ozlijeđenim osobama u kojima su 45 osobe zadobile lake ozljede, 11 osoba teške ozljede i 2 prometne nesreće sa poginulim osobama u kojima su 2 osobe smrtno stradale

U cilju poboljšanja što boljeg stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području PP Ivanić-Grad upozoravaju se svi sudionici u prometu na maksimalno poštivanje prometnih propisa, a poglavito sudionici koji čine najteže prometne prekršaje kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, oduzimanje prvenstva prolaza, ne držanje razmaka, sigurnosni pojas i dr. da će policijski službenici PP Ivanić-Grad u suradnji sa drugim ustrojstvenim jedinicama MUP-a pojačati maksimalno preventivno-represivne mjere, na cjelokupnom području PP Ivanić-Grad, a najviše na putnim pravcima i kritičnim mjestima gdje se učestalo događaju prometne nesreće.

Isto tako mole se svi građani za maksimalnu suradnju sa policijskim službenicima vezano i za druge protupravne radnje vezano za sprječavanje činjenja drugih prekršaja i kaznenih djela ili otkrivanje osoba počinitelja navedenih protupravnih radnji da dojave PP Ivanić-Grad na broj 01/2881-111, 112 ili 192 s ciljem održavanja povoljnog stanja kriminaliteta ili eventualnog poboljšanja istog u svim segmentima.

Načelnik PP Ivanić-Grad Jure Matijević upozorava građane na pojavni oblik širenja lažnih, neistinitih i uznemiravajućih informacija, kojima se čine određena kaznena djela iz glave XV KAZNENOG ZAKONA RH, KAZNENA DJELA PROTIV ČASTI I UGLEDA, KAO ŠTO SU KD UVREDA, čl. 147, KD TEŠKO SRAMOĆENJE čl. 148, KD KLEVETE čl. 149 i dr. kaznena djela, da u slučaju raspolaganja sa bilo kakvim utemeljenim informacijama, se obrate nadležnim institucijama državnom odvjetništvu, sudu, policiji i drugim ovlaštenim institucijama.

NAČELNIK
Jure Matijević, mgr. publ. rel., vr

2015-09-15T11:26:09+02:007. Rujan, 2015.|Novosti|