Predavanje DKMK – projekt „Djeca medija“

U suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) u Knjižnici Ivanić-Grad u četvrtak, 7.5.2015. održana su dva zanimljiva predavanja u sklopu projekta „Djeca medija“ za učenike osnovnih škola. U 10,00 sati učenici 5. razreda slušali su i aktivno sudjelovali u predavanju o nasilju u medijima (crtanim filmovima, glazbi, televiziji, videoigrama), a u 12,00 sati učenici 7. razreda slušali su predavanje o cyberbullyingu i društvenim mrežama.
Svi prisutni čuli su puno korisnih savjeta i informacija kako se zaštiti od bilo kakvog virtualnog nasilja, kako ga prepoznati i reagirati u takvoj situaciji. Predavanje su održale Antonija Radošević , Dijana Marković i Tina Hrubi, članice društva i studentice komunikologije na Hrvatskim studijima u Zagrebu.

Projekt „Djeca medija“ započeo je 2008. godine s ciljem sustavne edukacije o pozitivnim i negativnim stranama medija i osposobljavanje za njihovo za svjesno i odgovorno korištenje. Predavanja i radionice DKMK provodi po cijeloj Hrvatskoj, a usmjeren je na više ciljnih skupina koje obuhvaćaju akademsku zajednicu (studente i nastavnike), djecu i mlade, obrazovne ustanove, opću populaciju građana, obitelji i roditelje.

Jasmina Hren

2015-05-08T20:03:40+02:008. Svibanj, 2015.|Kultura|