Press konferencija i najava 9. Bučijade

press
U organizaciji Turističke zajednice Ivanić-Grada danas, 24. rujna 2013. u 11 sati u Hotelu Sport održana je press konferencija povodom predstavljanja programa ovogodišnje Bučijade, gastroponude
ivanićgradskih restorana s jelovnicima od buče, mrežnih stranica Bučijade i QR koda TZG Ivanić-Grada.Na konfereciji su govorili pored direktorice TZG Ivanić-Grada Ankice Bešter, koja je najavila
ovogodišnju 9. Bučijadu koja će se održati 19. i 20. listopada 2013. i predstavila njezin program, gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, tajnica Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske Marica Svetlečić, gastronovinarka portala Oblizeki Božica Brkan, chef i voditelj gastroradionice Robert Slezak, te kum 9. Bučijade Sandi Cenov.

Nakon konferencije, naši ugostitelji predstavili su svoje ugostiteljske objekte i maštovite jelovnike od buča koje će krasiti ponudu jela u listopadu s namjerom da se ta jela zadrže na njihovim jelovnicima tijekom cijele godine, a lokalni proizvodači bučinog ulja svoju bogatu paletu proizvoda od buča-bučino ulje, koštice, brašno… Tako su se predstavili: Seoski turizam Kezele, catering Ben-Mar, restoran Garfield, slastičarnica Janica, Gradska pivnica Ivanić, pizzerija Rošo, pizzerija 4M, pekarnica Peksi, OPG Bunjevac, OPG Hlevnjak i EPG Sever. S velikim zanimanjem ovaj gastrodogađaj popratio je značajan broj medija i uzvanika koji su s oduševljenjem degustirali izložena jela.

Chef Robert Slezak, u suradnji s portalom Oblizeki gastronovinarke Božice Brkan, održao je gastroradionicu naziva „Buče- nadahnuće za cijelu godinu“ namijenjenu kuharima, ugostiteljskim djelatnicima, uljarima i ostalim uzvanicima. Prezentirano je nekoliko jela od buča od predjela do deserta od nacionalnih specijaliteta do row fooda (juha, gulaš, pire, slastice slane i slatke…), kao i njihov način pripreme. Naglasak ove radionice bio je podsjetiti na zasad još nedovoljno iskorištene mogućnosti buča, bučina ulja, bučinih koštica, brašna od bučinih koštica i drugih proizvoda u kulinarstvu, posebice u ugostiteljstvu.

Tekst:Maja Jurina

24.rujan, 2013.

2017-05-23T20:37:53+02:0024. Rujan, 2013.|Novosti, Turizam|