Prezentacija “HGK i HZZ u susret poduzetništvu”

Stotinjak slušatelja, među kojima znatan broj lokalnih poduzetnika, obrtnika i predstavnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, okupilo se 26. ožujka u maloj dvorani POU u Ivanić-Gradu na prezentaciji novih usluga Hrvatske gospodarske komore, poticajnih mjera za zapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i poticajnih mjera za gospodarstvo Zagrebačke županije.

Sudionike su pozdravili gradonačelnik Javor Bojan Leš i predsjednik Komore Zagreb Zlatan Frelih, koji je naglasio da je područje Ivanić-Grada, usprkos gospodarskoj krizi značajno, jer ima registriranih 260 poduzetnika, od kojih više od 100 u sektorima prerađivačke i građevinske industrije.

Nove usluge Hrvatske gospodarske komore je predstavila Jasna Pletikosić, a poticajne mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u zapošljavanju, očuvanju radnih mjesta, stručnom osposobljavanju, samozapošljavanju i javnim radovima Nikolina Lovrić.

Poticajne mjere Zagrebačke županije je prezentirao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Damir Fašaić, grupiravši ih u poticaje za početak poslovanja, za žene poduzetnice, za povećanje konkurentnosti proizvodnih djelatnosti, za povećanje konkurentnosti ne proizvodnih djelatnosti, za nastupe na sajmovima, subvencije kamata na kredite, jamstva za kredite, sufinanciranje razvojnih projekata u turizmu, sufinanciranje obrazovanja obrtnika i poduzetnika, sufinanciranje savjetničkih usluga za poduzetnike i obrtnike kroz Regionalnu razvojnu agenciju, te Poduzetnički portal Zagrebačke županije.

Radojka Šporer

2015-03-27T16:39:27+01:0027. Ožujak, 2015.|Gospodarstvo, Gradska zbivanja|