Sportske igre mladih dobile novog ambasadora

Sportske igre mladih održavaju se već 18.-tu godinu, priča o njima se pročula na sve strane svijeta, čak i u Rusiji.
Sportske igre mladih su sportsko amaterska manifestacija koja tijekom ljetnih praznika okuplja djecu i mlade osnovnih i srednjih škola te im omogućuje besplatno sudjelovanje u deset sportskih disciplina. Najuspješniji natjecatelji sudjeluju u sportskoj završnici koja je ujedno i nagradno mini ljetovanje za školarce. Onaj koji je cijelu priču i započeo još davne 1996., prvi je stupio za govornicu.

– Igre sam pokrenuo prije 18 godina. U tom periodu smo postigli toliku prepoznatljivost da brojke govore same za sebe. Više od pola milijuna djece je do sada sudjelovalo na njima, dobili smo pozitivan odjek i suradnju i iz susjednih država, poput Srbije i Slovenije, a za nas su čuli i u Velikoj Britaniji, pa nas je podupro i sam Tony Blair. Sportske igre mladih su postale pravi pokret na kojemu svake godine sudjeluje nekoliko desetaka tisuća mladih – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih, Zdravko Marić.

Princip pod kojim se Sportske igre mladih održavaju je ‘ŽIVIMO ŽIVOT BEZ DROGE, JER DROGA UZIMA ŽIVOT’, pa se upravo na to osvrnuo i sam, novoproglašeni ambasador Igara, Arkady Dvorkovich, potpredsjednik Vlade Ruske Federacije.

Cijeli članak

Autor: Ivana Šimac
Članak preuzet sa: www.zagrebancija.com

2014-01-29T16:02:01+01:0029. Siječanj, 2014.|Sport|