Tjedno izvješće policije

Na postajnom području PP Ivanić-Grad, a koje pokriva Grad Ivanić-Grad, općine Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu od 24.03. do 30.03.2014.g. ukupno su evidentirana 4 kaznena djela, 3 Teške krađe i 1 k.d. Krađe po nepoznatom počinitelju, a policijski službenici su nadležnom ODO-u podnijeli kaznenu prijavu po NN, te intenzivno tragaju za počiniteljem navedenog kaznenog djela.

U istom periodu provodeći kriminalistička istraživanja rasvijetljena su dva kaznena djela gdje su otkriveni počinitelji i to: 2 k.d. Teška krađa, te je protiv počinitelja podnijeta kaznena prijava nadležnom ODO-u.

Vezano za prometne nesreće u navedenom vremenskom periodu nisu evidentirane promete nesreće na postajnom području PP Ivanić-Grad.

Vezano za provođenje preventivno represivnih djela Zakona o sigurnosti prometa na cestama policijski službenici su proveli tijekom vikenda akciju „Nadzor alkoholiziranih vozača“ kojom prilikom je za 5 vozača utvrđeno da upravljaju pod utjecajem alkohola. Također je kroz protekli tjedan utvrđeno 120 prekršaja od čega je izdano 50 mjera upozorenja, naplaćeno 29 mandatnih kazni, te ukupno oduzeto 7 vozačkih dozvola zbog alkoholiziranosti vozača, za koje su policijski službenici represivno podnijeli odgovarajuća pismena za navedene prekršaje, odnosno vozače.

Također u navedenom izvještajnom razdoblju na području PP zabilježena su tri prekršaja obiteljskog nasilja gdje su isti procesuirani te su podneseni Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu u Ivanić-Gradu.

Policijska postaja Ivanić-Grad, s obzirom na učestale prekršaje iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a poglavito teže prekršaje, pojačat će preventivno-represivne mjere na svim putnim pravcima, a poglavito akcije na mopede, motocikliste, alkoholizirane vozače, te vozače koji se ne pridržavaju ograničene brzine kretanja.

Ponovno se mole svi vozači koji su u vlasništvu motornog vozila, te svoje vozilo prodaju, da u zakonskom roku od 15 dana moraju policijskoj postaji Ivanić-Grad odjaviti registarske pločice kako bi izbjegli ne željezne komplikacije i možebitno
vođenje prekršajnog postupka, te novčane kazne.

U ime policijskih službenika PP Ivanić-Grad, načelnik PP Ivanić-Grad moli građane općine Križ da javnim pogovorom ne šire lažne informacije o kaznenom djelu „Otmice djeteta“ budući da su uz navedeni događaja na području Križa provedena temeljita kriminalistička istraživanja, te je utvrđeno da se ne radi o kaznenom djelu ili prekršaju, a o utvrđenom činjeničnom stanju pismeno su izvještene nadležne institucije.

Također se umoljavaju NN osobe koje u zadnje vrijeme na području grada Ivanić-Grada postavljaju na određene ustanove i na druga mjesta plakate uvredljivog sadržaja, da to ubuduće ne čine jer u protivnom vrše kazneno djelo „Klevete i uvrede“, te se iste osobe mole ako raspolažu bilo kakvim saznanjima o nezakonitim radnjama pojedinih osoba, a što je iz djelokruga rada policije da isto prijave policiji na daljnji rad kako bi izbjegli možebitno podnašanje kaznenih prijava za kaznena djela „Klevete“ ili „Uvrede“.

Isto tako umoljavaju se svi roditelji, vlasnici ugostiteljskih objekata kao i noćnih klubova-barova da izbjegavaju davanje i točenje alkoholnih pića maloljetnim osobama jer će policijski službenici zajedno sa nadležnim inspekcijskim službama u
narednom periodu pojačano poduzimati preventivno-represivne mjere kako u ugostiteljskim objektima tako i u trgovinama (prodaja alkohola i duhanskih proizvoda maloljetnim osobama), a poglavito će pojačati nadzor konzumiranje alkoholnih pića
maloljetnim osobama na javnim mjestima područja grada Ivanić-Grada, općina Križ i Kloštar Ivanić.

U cilju što povoljnijeg stanja sigurnosti na području PP Ivanić-Grad u svim segmentima, molimo građane na maksimalnu suradnju s policijskim službenicima, te da nam sve možebitno interesantne događaje i aktivnosti za našu službu dojave na naše brojeve telefona.

2014-03-31T18:52:06+02:0031. Ožujak, 2014.|Nekategorizirano|