Akcija „Kompostiranje u vlastitom vrtu“

U sklopu kampanje „Kompostiranje u vlastitom vrtu“, 18. travnja 2015. godine, od 10 sati u maloj dvorani POU Ivanić-Grad održala se prva od tri prezentacije kompostera koje komunalno društvo Ivakop provodi na područjima grada Ivanić – Grada i općina Križ i Kloštar Ivanić.

Kako je broj raspoloživih kompostera ograničen akciji se odazvao velik broj građana koji su se upisali u bazu zainteresiranih korisnika kompostera. Nakon upisa prisutni su mogli pogledati kratku prezentaciju o prednostima i korisnim učincima kompostiranja, pogledati komposter i upoznati se s načinom upotrebe.

O akciji „Kompostiranje u vlastitom vrtu“ razgovarali smo s direktoricom Ivakopa gospođom Sanjom Radošević.

POSLUŠAJ SNIMKU

Za besplatnu dodjelu kompostera mogu se prijaviti korisnici Ivakopove usluge odvoza otpada, uz predočenje važeće osobne iskaznice koja glasi na ime korisnika usluge.

IMG_7426

Akciji „Kompostiranje u vlastitom vrtu“ pridružio se i gradonačelnik g. Javor Bojan Leš koji je tom prilikom izjavio:

POSLUŠAJ SNIMKU  
Kampanja „Kompostiranje u vlastitom vrtu“ provodi se kao dio šire akcije uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom i čini drugi korak, nakon odvojenog prikupljanja plastike i papira, u želji da se potakne na oporabu biootpada kroz iskorištavanje za vlastite potrebe i time smanje količine koje se odlažu. Time se ujedno potiče zaštita okoliša i promišljanje o održivom gospodarenju otpadom.

Zoran Ožetski

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:35:29+02:0018. Travanj, 2015.|Komunalne vijesti|