Dugo (toplo) radno ljeto

Svjedoci smo kako se ovog ljeta intenzivno vrše različiti građevinski radovi po našem malom gradu. Iako ljeto povezujemo s godišnjim odmorima i periodom kada se ne planiraju značajnije radne aktivnosti, u našem gradu je vrlo živo.

Prvo su krajem srpnja započeli građevinski radovi u ulici Franje Jurinca gdje se pristupilo izgradnji nogostupa od Kriške ulice do novog kružnog toka na gradskoj obilaznici. U prvoj fazi je predviđena izgradnja cijele dužine od 170 metara uz uključenu zamjenu plinske mreže, postavljanje novih rubnjaka i asfaltiranje, dok će se u drugoj fazi na pristupnim cestama prema ulici Franje Jurinca nogostup prilagoditi za osobe s invaliditetom te postaviti pristupne rampe. Napominjemo kako je ove godine na djelovima ulice Franje Jurinca već uvedena nova regulacija prometa.

Radovi Franje Jurinca

Izgradnja nogostupa u ulici Franje Jurinca

Polovicom kolovoza započeli su radovi na zamjeni dotrajalih i oštećenih cestovnih rubnjaka, te upuštanje rubnjaka za pristup osobama s invaliditetom na dijelu nogostupa na križanju Savske ulice i Industrijske ceste . Pripremu podloge i postavljanje rubnjaka izvodi Komunalni centar Ivanić-Grad d.o.o. dok će radove asfaltiranja dijela nogostupa izvršiti Županijske ceste Zagrebačke županije. Isto tako je na raskrižju Industrijske i Savske ulice napravljena sanacija – upuštanje kolničkih rubnika koju je također odradio Komunalni centar Ivanić-Grad d.o.o.. Industrijska cesta je ove godine u suradnji s tvrtkom Ina.d.d. u punoj dužini dobila novi sloj asfalta kojom prilikom su i uklonjeni oni, po nama nepotrebni ” ležeći policajci”.

Zahvat koji je većini građana Ivanić-Grada zbog prometnih gužvi izazvanih radovima bio najvidljiviji je upravo završena rekonstrukcija Majdekove ulice gdje se uz sanaciju nogostupa pristupilo i značajnoj obnovi kolnika te plinske i vodovodne mreže u dužini od cca 500 m. Potrebno je napomenuti da će uz novi nogostup Majdekova ulica u navedenoj dužini dobiti i biciklističku stazu. Radovi su financirani od strane Grada Ivanić-Grada i Županijskih uprava cesta Zagrebačke županije. Vrijednost radova je cca 600.000 kn.

Majdekova ulica

Obnovljena Majdekova ulica.

Svi oni generacije 1960 +, znaju što je za Ivanić-Grad značio Društveni dom “Lonja”. Iako tjekom posljednjih godina značajno obnovljen, ove je godine osim nove stolarije dobio i novouređeni “trijem”. Trenutno se uređuje i prostorija u prizemlju doma za potrebe informatičke radionice/igraonice za mlade, a u slijedećoj fazi je u planu izgradnja novog sanitarnog čvora unutar doma.
Obnovljen trijem na domu Lonja

Obnovljen trijem na domu Lonja

Osim navedenih građevinskih radova, napravljeni su ništa manje značajni radovi na sanaciji crnih točaka na kojima je dolazilo do plavljena uslijed neprohodnih odvodnih kanala i cijevnih propusta ispod ceste.Radovi su obuhvatili saniranje – čišćenje u dužini od cca 350 m. U suradnji s tvrtkom “Hrvatske vode” d.d. očišćeni su i kanali u nadležnosti Grada Ivanić-Grada koji služe za odvod prema glavnim odteretnim kanalima. Radove je izveo Komunalni centar Ivanić-Grad d.o.o. . U pripremi su i radovi nasipavanja poljskih puteva u dužini od 100 m od glavne ceste po mjesnim odborima na lokacijama koje je odredilo Povjerenstvo za poljoprivredu.
/Zoran Ožetski/

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:36:15+02:0022. Kolovoz, 2014.|Gradska zbivanja|