Festival knjige i književnosti – Pazi knjiga!

Od 20. do 30. listopada, započinje već tradicionalni Festival knjige i književnosti ‘Pazi knjiga!’ koji će se održavati na nekoliko zagrebačkih lokacija, ali i u Sisku, Bjelovaru, Ivanić-Gradu i Krapini.

Festival je započeo u ponedjeljak, 20. listopada u 12 sati, u Hrvatskom centru za dječju knjigu na Starčevićevom trgu 6 u Zagrebu, okruglim stolom ‘Veliki i mali’ na kojem se raspravljalo o odnosu dječje književnosti i književnosti za odrasle. Sudjelovali su Silvija Šesto, Ranka Javor, Jasminka Petrović, Bob Živković, Dubravka Težak, Seid Serdarević, Zoran Maljković, Jasmina Kenda, Maja Zrnčić, Zoran Pongrašić.

Ovaj, po mnogočemu izniman festival, prvi put je održan 2003. godine. Od tada pa do danas na festivalu su gostovali brojni pisci i ilustratori, preko stotinu domaćih i inozemnih autora, čija je predstavljanja u proteklih 11 godina popratilo između 15 000 i 20 000 ljudi. Cilj i misao vodilja ovog festivala jest razvijanje ljubavi prema književnoj umjetnosti,ali i komunikacija i bliska interakcija između pisaca, ilustratora – i publike; kako one najmlađe, tako i odraslih.

Cilj i misao vodilja ovog festivala jest razvijanje ljubavi prema književnoj umjetnosti, ali i komunikacija i bliska interakcija između pisaca, ilustratora – i publike; kako one najmlađe, tako i odraslih.

Prilika je to za međusobno upoznavanje kroz zajedničke razgovore, razvijanje kreativnosti, zabavu, učenje i druženje kroz radionice, književne susrete i likovne izložbe, osobito za onu publiku koja inače nema stečenu naviku odlaženja na književne manifestacije. I ove je godine, kao i prethodnih, velik dio festivala posebno posvećen djeci i mladima.

PAZI – TULUM U IVANIĆ GRADU!

Književni trojac, Zoran Pongrašić, Ana Đokić i Darko Macan, nastupili su danas, u utorak 28.10. na književnom tulumu u osnovnoj školi Stjepana Basaričeka u Ivanić gradu, te su predstavili dio svog literarnog opusa za najmlađe pred tri stotine učenika ove škole. Pridružili su im se i ekipa Dramskog programa Hrvatskog radija – Nives Madunić – Barišić i Tomislav Šamec te su uz susrete s piscima, djeca imala priliku saslušati i radijsku dramu “Mala princeza”, Francis Hodgson Burnett.

Ravnateljica OŠ Stjepana Basaričeka, gospođa Vlatka Koletić povodom festivala “Pazi knjiga !” kazala je:

Književnici Ana Đokić-Pongrašić i Zoran Pongrašić , osnivači festivala, predložili su, da ove godine naša škola bude partner festivala. Biti partner ovako važnom događanju izuzetna je čast za našu školu. Poticanje čitanja i popularizacija knjige ključne su karike u odgojno-obrazovnom sustavu.

photobox_logo_2
POGLEDAJ SVE FOTOGRAFIJE

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:35:40+02:0028. Listopad, 2014.|Gradska zbivanja|