Izložba malih životinja

Udruga “Mali uzgajivač” vas poziva na izložbu malih životinja koja će se održati od 17.do 19.siječnja 2014. u Pučkom domu u Kloštar Ivaniću. Izložba malih životinja održava se zahvaljujući razumijevanju i dobroj volji rukovodstva Općine Kloštar Ivanić.

Kao i na dosadašnjim izložbama sudjeluju izlagači iz gradova koji se nalaze u bližem okruženju Općine Kloštar Ivanić. Na ovakovim manifestacijama uzgajivači malih životinja prezentiraju svoj uzgoj u proteklim godinama. Životinje ocijenjuju sudci delegirani i osposobljeni od Hrvatskog Saveza Uzgajatelja malih životinja.

Na izložbi će biti izloženo oko dvjesto golubova ,pedesetak kunića i otprilike toliko peradi.Članovi udruge su obavezni osigurati maksimalnu sigurnost i udobnost izloženim životinjama.Nakon ocijenjivanja izloženih životinja od strane sudaca ocijenjivaća koje će biti u petak od 10 sati prije podne,u 15 sati otvara se izložba za posjetitelje .

Posjeta izložbi traje U subotu od 8 do 20 sati te u nedjelju od 8 do 14 sati.U 14 sati uzgajivači najbolje ocijenjenih životinja primit će nagrade za uspjeh u uzgoju.

Udruga « MALI UZGAJIVAČ « osnovana je entuzijazmom nekolicine uzgajivač koji su bili članovi udruga koje su djelovale u gradovima u blizini Ivanić Grada Dana 22.02.1988. godine na osnivačkoj skupštini donesen je i usvojen statut udruge.
Osnivačkoj skupštini su prisustvovali navedeni uzgajivači:Kuprešak Mato,Mirt Mljenko,Prebeg Drago,Kapitan Tomislav,Karamatić Darko,Jambrešić Zdravko,Berlan Viktor,Bašnec Vlado,Jambrešić Mladen,Budja Miroslav,Diklić Vlado,Delinić Ivan,Šember Đuro,Latin Stjepan,Pribolšan Stjepan i Kavan Vjekoslav.

Unutar udruge osnovano je nekoliko sekcija: kuničarska,peradarska,golubarska,ukrasne mačke,akvaristika , ukrasne i ptice pjevice.
Od tih dana pa do danas udruga je organizirala međugradske i međužupanijske izložbe.Članovi su sudjelovali na skoro svim državnim izložbama,gdje su neki osvojili najbolje moguće nagrade za postignute rezultate u uzgoju.Nekoliko članova bilo je ambicioznije pa sudjeluju na evropskim izložbama gdje su osvojili dobre i vrlo dobre ocjene. Udruga organizira ,kad joj mogučnosti dozvoljavaju posjete sajmovima te izložbe u Evropi gdje članovi kupuju životinje da bi osvježili uzgojne linije,te poboljšali kvalitetu uzgoja. Članovi udruge redovite sastanke jednom mjesečno odžavaju na raznim lokacijama u gradu jer
nažalost nemamo svoj stalni prostor gdje bi održavali sastanke.Velik problem je i prostor za održavanje izložbe koji ovisi o razumijevanju ili nerazumijevanju građana našeg grada.Udruga broji četrdesetak članova,a zadatak svih je zainteresirati mlađu populaciju da se bavi uzgojom životinja ,ukrasnih ptica i peradi te na taj način održi tradiciju i opstanak same udruge.

Tekst: Udruga “Mali uzgajivač”

2014-01-19T09:23:05+01:008. Siječanj, 2014.|Vijesti s otoka|