350.000 kuna za povećanje energetske učinkovitosti u turističkim objektima

Zagrebačka županija osigurala je 350.000 kuna bespovratnih sredstava trgovačkim društvima, obrtima, zadrugama ili obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) za poticanje povećanja energetske učinkovitosti u turističkim objektima. Natječaj za dodjelu spomenutih sredstava otvoren je do 14. kolovoza 2014. godine.

Ovim javnim natječajem subvencionirat će se četiri mjere: povećanje toplinske zaštite ovojnice objekta, zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova i povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline otpadnog zraka (rekuperatora). Pritom je važno napomenuti da podnositelj prijave može ostvariti pravo na korištenje subvencije Zagrebačke županije samo za jednu od navedenih mjera.

Maksimalan udio subvencije iznosi 50 posto prihvatljivih troškova provedbe mjera energetske učinkovitosti (na iznos bez uključenog PDV-a), a najveći novčani iznos subvencije koju korisnik može ostvariti je 35.000 kuna. Predviđeni broj korisnika subvencije po ovom natječaju iznosi 10, a ukupan broj korisnika može se promijeniti sukladno pristiglim prijavama i raspoloživim sredstvima Zagrebačke županije.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj, a informacije, tekst natječaja, upute za prijavitelje, pravilnik i prijavni obrazac možete pogledati ovdje. Isti se mogu dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, soba 33, Ulica grada Vukovara 72/V, a za više informacija korisnici se mogu obratiti na broj telefona 01/6009-496 ili na e-mail adresu: [email protected].

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se isključivo kao preporučena pošiljka s povratnicom u pisanom obliku, u zatvorenoj omotnici s imenom, prezimenom i adresom podnositelja prijave na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvoj i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, uz naznaku „Projekt EnU turizam – Ne otvaraj“.

PREUZETO SA : www.zagrebacka-zupanija.hr

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-08-20T10:33:24+02:0011. Kolovoz, 2014.|Vijesti iz županije|