Općina Rugvica osigurala besplatne udžbenike za sve svoje osnovnoškolce

U prostoru osnovne škole Rugvica ovih dana bila je gužva. Započinje nova školska godina u koju će sedamstotina rugvičkih osnovnoškolaca krenuti s novim udžbenicima za čiju je nabavu po prvi puta osiguran novac iz općinskog proračuna .

Osim navedenih 400.000 Kuna za kupnju udžbenika za učenike osnovne škole, iz općinskih sredstava osigurana su znatna sredstva kako bi se pomoglo i olakšalo školovanje rugvičkim studentima i srednjoškolcima.

Ravnatelj osnovne škole Rugvica ne krije zadovoljstvo i pozdravlja akciju nabavke besplatnih udžbenika i napominje kako je u današnje vrijeme svaka pomoć mladim roditeljima koja je usmjerena prema školovanju njihove djece, pogotovo onima nezaposlenima, prijeko potrebna .

Roditelji, od kojih većina ima dvoje, troje pa i više djece koja polaze osnovnu školu Rugvica, ne kriju zadovoljstvo ovim potezom općinske uprave koja im je na ovaj način uštedjela znatna sredstva u ionako skromnim kućnim budžetima.

Nakon svega navedenog možemo zaključiti kako je ova školska godina započela vrlo dobro, s punu manje stresa za učenike i njihove roditelje te izraziti želju da se tako i nastavi.

Zoran Ožetski

2015-09-07T07:37:37+02:007. Rujan, 2015.|Vijesti iz županije|