Vlasnicima pasa na pozor

pokupi za ljubimcem
Mnogi nažalost ne znaju, ili ih nije briga, da kućni ljubimac osim zabave donosi i određene odgovornosti. Treba životinjici osigurati smještaj, hranu, piće, higijensku i medicinsku njegu, ljubav i pažnju. Međutim, vlasnici kućnih ljubimaca imaju i određene odgovornosti i prema drugim životinjama, kao i prema ljudima. Naš kućni ljubimac ne smije ni na koji način ugrožavati druge životinje, ljude, kao ni okolinu.

Počistiti za svojim psom trebalo bi biti normalno ponašanje vlasnika pasa koje ne treba posebno ni spominjati. No, mi znamo da to nije tako. Posvuda nalazimo pseće “paketiće” u koje često zagazimo. Na ulicama, parkovima, dječjim igralištima, nogostupima, prilazima kuća, pa čak i u vlastitim dvorištima.

Jedan naš sugrađanin se mudro i praktično dosjetio kako riješiti problem psećih “darova” na prilazu u svoje dvorište. Stavio je na rasvjetni stup zamolbu vlasnicima pasa da počiste za svojim ljubimcima, a kako ne bi imali izgovora, ostavio je nekoliko plastičnih vrećica na stupu da se slobodno posluže. Savršeno rješenje.

Međutim, hrpice se ni nakon toga nisu smanjile.

Na sramotu ne pasa, nego njihovih vlasnika.

Ajmo ljudi pokazati ljubav i na taj način. Upotrijebiti ponuđenu vrećicu, ako već nemamo svoju. Pametni znaju čemu ona služi.

Sanja Mladiček

2017-05-23T20:38:14+02:0018. Kolovoz, 2013.|Umna kolumna|