Jedan dan s Hladnim pivom

Lijepo je maštati o druženjima s poznatima, ali još je ljepše tako nešto i doživjeti. Dečki iz Hladnog Piva su gostovali kao izvođači na koncertu u Ivanić Gradu, a Udruga Praščić iz Ivanić Grada bila je zadužena pružiti im dobrodošlicu i pobrinuti se da sve stavke ugovora budu ispunjene.
Onu oduševljenost da ćemo se družiti s našim idolima već je u startu pomalo zasjenila informacija o kašnjenju izvođača. Naime, dogovoren je bio dolazak u 15:00h, no bend je u Ivanić Grad doputovao u 16:00h, i to bez frontmena Mile Kekina. Naime, Mile je počeo zdravije živjeti, povećao je fizičku aktivnost i pazi na prehranu, tako da je, prema riječima kolega iz benda,vjerojatno i tad trčao. Ali, to nam nije puno spuštalo mišljenje o onima s kojima još od malena želimo stupiti u kontakt i družiti se.

Nakon što su parkirali svoj kombi ostalo im je još sat vremena do tonske probe koja je bila zakazana za 17:00h. Naravno, gdje ćete odvesti Hladno Pivo, nego na piće istoimenog naziva!

U Caffe baru “U zmajevom gnijezdu” uz vrlo ugodan i opušten razgovor dobili smo prve informacije o našim gostima.

Dečki, izrazito pozitivni i s nultom dozom bahatosti, umišljenosti ili bilo kakve odlike “velikih zvijezda” razgovarali su s nama o svakodnevnim temama, a ponajviše o dobrom roštilju.

Saznali smo da su svi oni veliki ljubitelji roštilja, pa i Deda (klavijature) koji je donedavno bio vegetarijanac.

Vrijeme u kafiću brzo je prošlo i morali smo se zaputiti s njima na tonsku probu. Proba je trajala kratko, otprilike 30 minuta. No, iako kratko, bio je lijep osjećaj biti tik uz njih dok uštimavaju instrumente za pravi nastup.

Put, piće, proba, sve to učini čovjeka gladnim. U 18:00h bio je zakazan kasni ručak ili rana večera, kako vam drago, u Gradskoj pivnici. U Pivnici smo nastavili započeto otprije probe,ugodan razgovor i izmjenjivanje iskustava. Naravno, tema je bilo od onih trivijalnih do onih službenih, ali ovih posljednjih izrazito malo, i to većinom vezane uz par detalja oko nastupa. Od neslužbenih, trivijalnih tema saznali smo da Šoki (bas gitara) je veliki ljubitelj i kolekcionar automobila “Old timera”. U svojem dvorištu ih ima nekoliko!

Fino smo se najeli i nastavili pričati, a u međuvremenu je došao i Mile. Negdje oko 20:00h dečki su počeli pokazivati svoju ljudskost.
Imaju iza sebe stotine odrađenih nastupa i svirali su više puta pred više od 20 000 ljudi, ali ih je svejedno počela loviti nervoza. Prvo Subu (bubnjevi) koji je kao lav u kavezu hodao katom Pivnice i lupkao rukama po svim predmetima. Uskoro nakon njega počeli su i ostali. Šoki je uzeo svoju bas gitaru i lagano svirao, Mile se upjevavao, Zoki je skakutao, Suba lupkao, a Deda… Deda je bio “cool”, zapravo. Njega kao da je najmanje hvatala trema pred nastup.
21:50 krenulo se put pozornice kako bi se u 22:00 započelo sa svirkom. Od trenutka kad su se popeli na pozornicu to je bilo to, oni su opet izgledali kao moj omiljeni bend, suvereni, moćni, onakvi kakve zamišljate svoje idole. Koncert je prošao fenomenalno! Odličan scenski nastup, velik broj pjesama i svaka odsvirana vjerna originalu, ali poboljšana za onu nijansu koju pruža “live” ugođaj.
Nakon koncerta kritike na publiku i Ivanić Grad bile su samo pozitivne. Vratili smo se u Gradsku Pivnicu, gdje su se dečki presvukli, i razmijenili dojmove s njima. Sada već vidno umorni oko 01:00h momci iz Hladnog Piva napustili su Ivanić Grad, nadam se s jednom lijepom uspomenom. Mene osobno su se dojmili ne samo kao vrhunski izvođači, već kao i vrhunski ljudi.
Ivor Štefanović

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-04-10T13:07:45+02:0010. Lipanj, 2014.|Kolumne, Koncerti|