Policijsko izvješće tjedna

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirano je 7 kaznenih djela koje se progoni po službenoj dužnosti, a radi se o 2
kaznena djela teške krađe, 3 kaznena djela krađe, 1 kaznenog djela prijetnje i 1 kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Protiv počinitelja 1 kaznenog djela teške krađe, 1 kaznenog djela krađe, kaznenog djela prijetnje i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog tjedna na postajnom području PP Ivanić Grad evidentirane su 2 prometne nesreće od kojih je jedna s posljedicom vozač zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Zbog nadolazećih godišnjih odmora u kojima se može očekivati porast broja provala uz domove policijski službenici PP Ivanić Grad građanima daju nekoliko korisnih savjeta vezana uz samozaštitno ponašanje.

Poželjno je da građani o svom odlasku od kuće upoznaju susjede ili osobe od povjerenja te istima ostave telefonski broj za kontakt i da im priopće gdje ih se može naći u slučaju nužde. Nadalje je poželjno da građani dodatnim mehaničkim zaštitama ili elektronskim zaštitnim sustavima nadograde sigurnost doma jer već i takve nadogradnje odvraćaju potencijalnog provalnika od njegovog nauma. Vrijedne predmete je potrebit popisati, posebice njihove tvorničke brojeve, a nakit i novčana sredstva poželjno je za vrijeme odsutnosti ne držati u domu. U slučaju uočavanja nepoznatih ili sumnjivih osoba poželjno je da ih se upita trebaju li pomoć, te upamtiti njihove fizičke osobine i sl.U slučaju provale u dom o istom je potrebno odmah izvijestiti policiju, a kretanje na mjestu događaja ograničiti samo na najpotrebnije kako se ne bi uništili korisni tragovi.

Policijski službenici PP žele svim sugrađanima ugodan odmor.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-07-15T13:32:51+02:0014. Srpanj, 2014.|Kolumne|