U Ivanić-Gradu prvi hrvatski i regionalni Festival igračaka

U Ivanić-Gradu će se od 17. do 23. svibnja održavati Festival igračaka, prvi takav festival u Hrvatskoj, ali i široj regiji. Festival će se održavati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta, ali i na okolnim ulicama u širem centru Ivanić-Grada, a potvrđeno je više od 50 domaćih i stranih izlagača raznih igračaka i kolekcija igračaka. Tema prvog Festivala igračaka je „putovanje“, što znači da će u fokusu programa biti igračke i zabavno-edukativan sadržaj vezan uz prijevozna sredstva i ideje kretanja i putovanja.
Prvi festival igračaka će 17. svibnja započeti svoje pustolovno putovanje od 10 sati a program će potrajati sve do kasnih večernjih sati. Izložba igračaka ostaje otvorena do 23. svibnja svaki dan od 10.00 do 19.00 sati.

Prvi Festival igračaka će upotpuniti članovi OTK Ferdinand Budicki startom Alma Balley Rally-a, rally- povijesnih automobila i motora iz Zagreba prema Ivanić-Gradu u 12.00 sati , a sve u čast prvoj zagrebačkoj i hrvatskoj vozačici Almi Balley, koja je prije 100 godina postala prva žena s položenim vozačkim ispitom u Hrvatskoj.

Bogat zabavno-edukativan program Festivala osigurava da svaki član obitelji, od djece vrtićke dobi do djeda i baka, može pronaći zanimaciju i zabavu za sebe, a ulaz je besplatan što Festival igračaka čini idealnom prilikom za obiteljski izlet i kvalitetnu obiteljsku zabavu.

Najznačajniji partneri festivala čiji će izlošci i programski sadržaji obogatiti ponudu Festivala igračaka su Muzej automobila Ferdinand Budicki koji će uz svoj postav automobila oldtimera pokazati i potpuno nove zanimljive izloške, tvrtka Prodis koja je zastupnik poznatih svjetskih brendova kao što su LEGO, Disney, Bburago, Hasbro i MGA Entertainment, tvrtka Kašmir koja izdaje brojne knjige za djecu i mladež, tvrtka Brick by Brick koja izrađuje eko igračke od drva, Obrt za eko igračke Adamović, Kriška hiža kao i mnoge druge udruge koje su pripremile bogat program.

Uz izložbeni dio, Festival igračaka imat će brojne praktične radionice i predavanja na kojima će se predstaviti kolekcionari s iznimnim privatnim kolekcijama igračaka te izlagači i predavači, domaće modelarske udruge koje se bave izradom modela raznih prometala na cesti, vodi i u zraku. Posjetitelji će moći vidjeti tramvaj koji je nekad vozio u Ivanić-Gradu, pomoći postavljanju spomen ploče zaboravljenim igračkama, sudjelovati u projekciji igranog filma Zagonetni dječak, natjecanju u
pikulanju te zabaviti uz gastro-kazališni show uz predstavu FinoWino Damira Šabana i zasladiti uz gastro delicije udruge Praščić. Bit će prigodnih koncerata, a pored svega navedenog organizirana je i prodaja igračaka po promotivnim cijenama svih izlagača.

Festival igračaka organiziraju lokalna udruga Tetragon, koja ima bogato iskustvo u organiziranju događaja prilagođenih djeci i mladima, te Grad Ivanić-Grad i Turistička zajednica Ivanić-Grada, čije sudjelovanje u organizaciji pokazuje snažnu motivaciju čitave lokalne zajednice za pokretanjem i održavanjem ovog festivala. Festival igračaka predstavlja veliki korak Ivanić-Grada prema tituli „Grad prijatelj djece” za koji je grad kandidiran.

Više o bogatom programu Festivala saznajte na internet portalu Volim Ivanić i facebook stranici festivala igračaka.

Ulaz slobodan a dosadi zabranjen.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-05-07T08:54:25+02:006. Svibanj, 2014.|Gospodarstvo, Gradska zbivanja, Turizam|