Zdenka Lovrečić – Priznanje Grada Ivanić-Grada

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Ivanić-Grada održanoj 6. lipnja povodom Dana grada uručena su javna priznanja Grada Ivanić-Grada.

Zdenka Lovrečić dobitnica je ovogodišnjeg Priznanje Grada Ivanić-Grada zbog nesebičnog humanitarnog rada i višestrukog dobrovoljnog davanja krvi.

Rođena je 25. listopada 1953. godine u Popovači. Prvi puta je krv darivala 26. rujna 1974. godine. U Ivanić-Grad je s obitelji doselila 1983. godine, gdje radi u Auto-moto savezu Hrvatske (odnosno Auto-školi) do 1994. godine kada počinje raditi u Gradskom društvu Crvenog križa Ivanić-Grad. Tijekom svih tih godina neprekidno je radila na animaciji dobrovoljnih darivatelja krvi, te i svojim primjerom pokazala da je dobro činiti dobro.

Dobitnica je visokih priznanja za darivanje krvi, od kojih se posebno ističe Odlikovanje Predsjednika Republike Hrvatske – Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinski i Zahvalnica Hrvatskog Crvenog križa za 100 puta darovanu krv, te izraženu plemenitost i humanost.

Prva je žena na području Grada Ivanić-Grada koja je 2005. godine Odlikovana od strane Predsjednika Republike Hrvatske. Jednako tako prva je žena na području Zagrebačke županije koja je dobila Zahvalnicu Hrvatskog Crvenog križa za 100 puta darovanu krv.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-06-13T11:58:54+02:0013. Lipanj, 2014.|Gradska zbivanja, Kolumne|