Predstavljen Neobičan slučaj novinara N

Dražen Ilinčić većini je vjerojatno poznat kao lice s ekrana zahvaljujući angažmanu u emisiji Pola ure kulture, no osim toga on je i književnik koji je ove godine izdao svoju četvrtu knjigu.

U srijedu 28. studenog 2018. gostovao je u prostoru Gradske knjižnice Ivanić-Grad, nastavljajući tako niz gostovanja poznatih imena suvremene domaće književnosti u našoj knjižnici. U razgovoru sa urednikom Nevenom Vulićem, u izuzetno opuštenoj atmosferi otkrio nam je niz zanimljivih crtica iz svog života – od studentskih dana preko novinarskih angažmana pa do spisateljske karijere.

Neposredan povod za gostovanje bio je njegov roman Neobičan slučaj novinara N. , izašao iz tiska u svibnju ove godine. Nastao je na temelju Ilinčićeva bogatog životnog i radnog iskustva, a sam Ilinčić kaže kako su mu odavno govorili da mora napisati takvu knjigu. Otkrio nam je kako mu je moto u pisanju i životu Smijeh kroz suze, a u to smo se mogli uvjeriti i u sinoćnjem druženju budući da humora nije nedostajalo bez obzira o kojim sve temama govorili, a bilo ih je zaista mnogo – čuli smo i o zanimljivim reportažama s nogometnog prvenstva u Švicarskoj, neprikosnovenom utjecaju, ali i divljenju vrhunskom stilu Virginije Woolf, uživanju u elektronskoj glazbi u posljednje vrijeme, no jednom i jedinom Mozartu.

I završili smo jednom mišlju koje smo svi zapravo sve više svjesni – da današnja civilizacija ima vrhunsku tehnologiju, ali s druge strane nedostatak duhovnosti. Ipak, dok je pojedinaca kao što je naš gost – nemamo razloga za brigu.

Senka Kušar Bisić

2018-11-29T15:47:16+00:0029 Studeni, 2018|Kultura|