Dva u jedan

U zadnje vrijeme u Ivaniću imamo vrlo intenzivna događanja. Zanimljiva vremena, reklo bi se. I nekako su sve događa u brojci dva.

Prvo su nam naši rukometaši uspjeli ući u 1. ligu i pridružiti se našim rukometašicama. Čestitke dečkima još jednom. Veliki uspijeh za naš mali grad i za naš sport. Tu nema baš spomena brojci dva, samo koristim priliku da im dva puta čestitam.

Zatim su nam bile košarkašice u gostima. Dvije reprezentacije. Hrvatska i Nizozemska. Odigrane su dvije utakmice gdje je rezultat bio potpuno nevažan. Pogotovo pošto su naše reprezentativke pobijedile, oba dva puta. Građani Ivanića su sa zadovoljstvom pohrlili na utakmice, a još više na slikanje s najpoznatijom i mnogi kažu najljepšom košarkašicom Antonijom Mišurom. Ona se pak strpljivo slikala sa svima kojima je to bilo lijepo i važno. S nekima čak i dva puta.

Imali smo i lokalne izbore. Prve i druge, 2. lipnja. Pobjedio je oba dva puta Javor Bojan Leš. Čovjek s dva imena. Na dva mandata? Vidjet ćemo.

Održava se i lipanj u Ivaniću. Nije da ga u ostatku zemlje ili svijeta nema, lipnja, nego je kod nas posebno važan zbog dana grada i svih manifestacija s njim u vezi.

Tu je obrtnički sajam koji je bio lijepo posjećen, kao i izložba cvijeća, biciklijada, moda mladih i mnoge druge plesne, sportske i scenske manifestacije.

Kao glavna glazbena atrakcija svirao nam je bend od dva člana, dvije plesačice i dva slova u imenu, E.T. Dobro su to odradili na sveopću radost djece koja su bila najveća i najzahvalnija publika. I najaktivnija.

Imali smo i izložbu pasa, točnije dvije izložbe, sportskih pasa i lutalica. Posebno mi je bilo drago vidjeti da je bilo samo dva psa za udomljavanje i nadam se da su oba dobila dobre obitelji koje će im pružiti ljubav, njegu i pažnju. Oni će to sigurno znati uzvratiti.

Najaktivnija i najsimpatičnija udruga je bila udruga s dva imena, Prijatelji baštine. Između ostalih aktivnosti postavili su muzejsku manifestaciju „Muzej u parku“ i prema svemu sudeći približili se tome da Ivanić-Grad napokon dobije muzej. Zaslužili smo. Ma ne jedan, nego dva muzeja.

Lipanj je stvarno bio prepun događanja i izmamio nas na ulice našeg grada. Nije što je naš, taj lipanj, nego je stvarno jedinstven. Nema ga dva na godinu. Ni ne treba. Jedan lipanj je čist dovoljan u našem gradu, gradu od dva imena. Ivanić-Gradu.

Sanja Mladiček

2015-01-03T20:15:46+01:002. Lipanj, 2013.|Kolumne, Umna kolumna|